Finn Møller fra MØLLER i mejeriet – kunstgalleriet i Kirke Stillinge – havde i november 2023 lavet 10 unikke julemærker i keramik med titlen ”Rudolf viser vej”. Det er fjerde gang at kunstneren laver julemærker, og i lighed med de foregående år, skulle 50% af prisen gå til Julemærkehjemmet i Skælskør. Ligesom de almindelige frimærker er ideen omkring Julemærket lånt et sted fra, på trods af at format, motiv og materiale afviger meget fra det julemærke, der har været i handlen siden 1904.

“Det var jo lidt Julemærkehjemmets koncept, jeg havde lånt, og da jeg synes det er et godt formål er jeg glad for at jeg har kunnet donere 6000,- til deres gode arbejde. Der er ingen tvivl om at Julemærkerne ikke bliver solgt i samme mængder som før i tiden, vi sender jo snart aldrig julekort eller breve mere. Det er jo synd når det kan give børn en hjælpende hånd at komme på ophold på et Julemærkehjem,” fortæller Finn Møller.

Tirsdag d. 24. januar besøgte Finn Møller Julemærkehjemmet i Skælskør, og overrakte donationen til forstander Carsten Salomon. Han havde desuden medbragt et julemærke som kan pryde kontoret. 

”Jeg fik en god snak med den nye forstander, og det er dejligt at kunne støtte dette gode formål,” fortæller Finn Møller.

Han kom også til at love, at der kommer et nyt julemærke igen i efteråret 2024, det er jo nærmest blevet en tradition at støtte julemærkehjemmet.

De ”almindelige” frimærker lavet af Finn Møller kan dog stadig ses i et kæmpe udvalg i kunstgalleriet MØLLER i mejeriet i Kirke Stillinge. Blandt de 45 kunstnere i det store galleri, finder man hans egen afdeling med hele samlingen, hvoraf de fleste har formatet 19*22 cm. Motiverne er alle i den naive, glade stil og spænder over Storebæltsbroen, Kongehuset, Ministre, tegneseriefigurer, og hvad der ellers giver kunstneren inspiration, og der kommer hele tiden nye motiver til.

MØLLER i mejeriet holder fast åbent torsdag og fredag 10-17,30 lørdag og søndag 10-16,00

Pressefoto