Lørdag den 3. oktober bliver der cykelfest i Skælskør. Her kommer de allerstørste danske cykelstjerner for at køre Danmarksmesterskaberne i enkeltstart. Start og mål bliver på havnen i Skælskør, og der vil være god mulighed for at opleve rytterne rundt om på ruten, og mens de varmer op.

Det er ikke særlig tit, man har mulighed for at komme helt tæt på cykelspor-tens store stjerner, men den mulighed bliver der i Skælskør den 3. oktober. Her skal ikke færre end 230 ryttere fordelt på de fire klasser Herre Elite, Dame Elite, Herre Junior og Dame Junior køre DM i enkeltstart.

Unik mulighed for stor sportsbegivenhed
– Vi ser meget frem til at byde alle cykelrytterne velkommen. Vi har rigtig mange dygtige cykelryttere i kommunen, og cykling er også en af de prioriterede idrætter i vores Team Danmark-samarbejde. Derfor var det helt naturligt for os at takke ja til værtskabet. Jeg håber, rigtig mange vil benytte muligheden for at opleve en stort sportsbegivenhed på vores hjemmebane. Samtidig giver det også mulighed for, at vi kan vise vores skønne områder frem for både rytterne og tilskuere, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Kampen om den eftertragtede dannebrogstrøje
Enkeltstarten skulle oprindelig være afholdt 18. juni i Give, men er pga. Corona blevet udskudt. I stedet er enkeltstarten blevet rykket, og Slagelse Kommune har takket ja til værtskabet. Skælskør erhvervsforening og Slagelse Cykle Ring er med til at arrangere afholdelsen af DM i enkeltstart i Skælskør og også her ser man frem til, at den store sportsbegivenheden gæster kommunen.

– Vi er rigtig glade for, at Slagelse Kommune og dermed vores hjemmebane vil danne ramme om enkeltstarten for DM. Rytterne får mulighed for at køre i de naturskønne områder, som kendetegner Skælskør og et flottere start-/målområde end havnen i Skælskør er svær at finde. Ruten er teknisk krævende, og hvis vejret viser sig fra den blæsende side, vil der også blive stillet store krav til god råstyrke. Vi glæder os til en stor cykelfest den 3. oktober, når kampen om den eftertragtede dannebrogstrøje bl.a. skal køres, og vi glæder os selvfølgelig også til at se, hvordan vores egne ryttere klarer løbene, siger Mikael Jørgensen Formand i Slagelse Cykle Ring.

Følg med på ruten og i mål-/startområdet
Ruterne bliver helt lukket for trafik, så der vil være god mulighed for at stå langs ruterne og følge rytterne, når de kommer drønende forbi eller på havnen, hvor mål- og startområdet er. Endelig vil der også være mulighed for at tage billeder af rytterne og se dem træne, mens de varmer op i nærheden af havnen.

Alle myndighedernes råd og vejledninger i forhold til Corona vil naturligvis blive fulgt i forbindelse med afholdelsen af enkeltstarten.