For en måneds tid siden mødtes VK Vestsjælland og Marienlyst til 1/4-finale Landspokalturneringen, herrer, på Marienlysts hjemmebane i Volleyligaen, hvor kampen gik helt ud i 5. sæt.

Selvom Marienlyst p.t. kun har tabt til Gentofte i Volleyligaen, så var der alligevel tro på fra hjemmeholdets side, at de kunne drille favoritterne og kvalificere sig til Final4, men sådan skulle det ikke gå.

1. sæt startede fantastisk for VK Vestsjælland, hvor landsholdsspiller Oskar Madsen servede hjemmeholdet på 6-0. VK Vestsjælland var oven på hele sættet igennem, hvor centerspiller Oliver Pihl gjorde sig særligt positivt bemærket med 4 angrebspoints. Sættet blev sikkert vundet med 25-17.

VK Vestsjælland fortsatte det gode spil i starten af 2. sæt og bragte sig på 8-6. Men så steppede Kristoffer Abell op for Marienlyst, hvor han udover en række gode server også lavede 5 angrebspoints. Ved stillingen 15-20 så det sort ud for VK Vestsjælland, men så blev hæver Jacob Bech skiftet ind. Han satte fornyet energi i hjemmeholdet og var stærkt medvirkende til der blev udlignet ved 21-21. Desværre var Marienlyst bedst til allersidst og vandt med 23-25.

I 3. sæt lagde VK Vestsjælland igen stærkt ud, hvor det hurtigt blev til 6-2. Derfra blev føringen udbygget til 12-5 og 19-12, hvor hjemmeholdet kunne tage en sikker sætsejr med 25-21. Alle leverede rigtig godt i dette sæt, men særligt Daniel Gordon var stærk i angrebet med 4 vundne angreb på blot 5 hævninger.

Så var muligheden for VK Vestsjælland til at lukke kampen i 4. sæt, så Korsørhallens publikum var særdeles medlevende. 5-5 fulgtes holdene ad til, før Marienlyst desværre slog et afgørende hul til 5-10. Det formåede VK Vestsjælland ikke at lukke og haltede efter resten af sættet, som blev tabt med 18-25. Igen var den helt store spiller for Marienlyst Kristoffer Abell, som vandt 6 angreb på blot 7 hævninger, hvor flere af dem var i meget svære situationer.

Dermed skulle kampen afgøres i et 5. og afgørende sæt, hvor VK Vestsjælland desværre fik den værst tænkelige start til 1-4 og 2-7. Håbet var dog intakt og hjemmeholdet reducerede hurtigt til 5-7. Men så tog Marienlyst igen 3 points i træk og trak afgørende fra til 5-10. Da 5. og afgørende sæt kun spilles til 15 var chancen minimal for come back og det lykkedes da også Marienlyst at vinde til slut med 8-15.

VK Vestsjælland-spillerne var naturligvis skuffede efter kampen, men samtidig også tilfredse med at have været meget tæt på at kvalificere sig til Final4 for første gang i klubbens historie. Det var 3. kvartfinale i Pokalturneringen på 4 år, hvor det de to forrige gange er blevet til relativt store 0-3 nederlag. Men denne gang var holdet helt med og pressede de mangedobbelt pokalmestre fra Marienlyst. Det understreger den positive udvikling holdet er inde i og fremtiden ser fortsat lys ud i det vestsjællandske.

Holdets head coach Michael Birk udtalte efterfølgende: “Kampen blev lige så spændende og tæt som vi havde forventet, hvilket igen er et kompliment til vores spillere. Når vi spiller med et højt pres i serven og angrebet, så hersker der slet ingen tvivl om, at vi kan være med mod alle de vurderede tophold. Jeg vil gerne fremhæve den unge centerspiller Oliver Pihl i dagens kamp, hvor han virkelig fik hul igennem i angrebet og samtidig lagde en række stabile blokader”