I februar startede Slagelse Kommune madlavningskurset ”Fars køkkenskole”, som er for fædre med børn i 2.-4. klassetrin. Her er ingen adgang for mødre. Så mens mødrene får en friaften, tager fædre og børn forklæderne på og sætter gang i gryderne og får skabt nye madvaner. Det fortæller Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

underviser på Fars køkkenskole Jens Augustesen og Minna Elisabeth Pedersen med rødt og blåt forklæde sammen med resten af holdet.
Undervisere på Fars køkkenskole Jens Augustesen og Minna Elisabeth Pedersen med rødt og blåt forklæde sammen med resten af holdet.

”Moder står i køkkenet – nu skal hun traktere”. Sådan er sangen ikke længere hos 40 familier, hvor fædre og børn har været på Fars køkkenskole fem gange i løbet af foråret. Hos Fars køkkenskole har man kombineret sundhed, kvalitetstid og godt humør. Til september er køkkenskolen klar til at skabe endnu mere madglæde, når nye hold starter op.

– Idéen bag Fars Køkkenskole er, at fædrene skal have tips til at lave sund mad sammen med deres børn. Det er et super godt koncept, der kombinerer læren om at begå sig i et køkken med det sociale mellem far og barn – og så er det sundhedsfremmende element i madlavningskurset selvfølgelig en ekstra bonus, så vi kan få fremmet de sunde madvaner, siger Maria Bjerring Petersen, Udviklingskonsulent i Folkesundhed.

Far væk fra sidelinjen
Foruden en markant forbedring af madlavningskundskaberne, så er køkkenskolen også med til at skabe kvalitetstid for de deltagende børn og fædre.

– Det er vigtigt, at børn lærer at lave sund og lækker mad selv – og det kan jo ligeså godt være far, som lærer børnene det, som det kan være mor. Samarbejdet omkring madlavningen giver børn og fædre noget at være fælles om, så samtidig med at der læres nye madtricks bag gryderne, så er der også god mulighed for kvalitetstid mellem far og barn, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern (O).

Fars køkkenskoleBringer madglæde med hjem
– Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne på vores første køkkenskole. Fædrene har fået en anden lyst til at tage ansvar i køkkenet og til at lave mad sammen med børnene, også udover når de er på køkkenskole, siger Maria Bjerring Petersen.

Du kan også nå at komme med på køkkenskolen
Uanset hvor mange timer du tidligere har brugt i køkkenet, så er alle velkommen i køkkenskolen. Hvis du ønsker at blive en del af Fars køkkenskole, så er det en god idé at tilmelde dig i god tid, for der var rift om pladserne i foråret. De nye hold starter i september og slutter i januar. Du kan allerede nu tilmelde dig på slagelse.dk/koekkenskole