Børns Voksenvenner Slagelse Børns Voksenvenner

slagelse@voksenven.dk

29 92 10 18

Følg Børns Voksenvenner Slagelse på Facebook

 

Børns Voksenvenner hjælper udsatte børn og unge

Børns Voksenvenner opstod i 1990 ud af ønsket om at gøre en forskel for børn og unge med et lille familienetværk i Danmark. Landforeningen har 40 lokalforeninger rundt om i Danmark, og de har indtil videre skabt 3.700 venskaber mellem børn og unge med spinkle familieforhold og lokale ildsjæle med overskud i hverdagen.

Børns Voksenvenner er en fuldstændig politisk og religiøst uafhængig forening, som primært baserer sig på frivillig arbejdskraft fra lokale frivillige.

Missionen er klar 

Hos Børns Voksenvenner er missionen klar- de vil gøre en positiv og livsvarig forskel for børn og unge, som kommer fra svære sociale forhold med spinkle familienetværk.

Den opgave løses med udgangspunkt i den viden, faglighed og erfaring, som foreningen har og med hjælp fra lokale frivillige, som vil gøre en forskel for børn og unge med små familienetværk.

Du kan gøre en forskel 

Har du tid, overskud, en ren straffe- og børneattest og ikke mindst lysten til at gøre en forskel? Så kan du blive voksenven for et barn med spinkle familieforhold. Det kræver ingen særlig uddannelse at blive voksenven- du skal blot have tid og lyst. Der er altid børn og familier på ventelisten til en voksenven, og der er altid brug for flere lokale ildsjæle, som vil gøre en forskel for et barn. Som voksenven gør du en ægte forskel for et barn med svære eller små familieforhold, og som et af børnene udtaler:

”Min voksenven er det bedste, som min mor nogensinde har givet mig.”

Som voksenven forpligter du dig til at være sammen med din nye ven 2-4 gange om måneden. Din nye ven er i udgangspunktet af samme køn, som dig selv, og venskabet kan tidligst starte fra barnets sjette leveår.

Som voksenven kommer du igennem et kursusforløb, som ruster dig til dit nye venskab, det består blandt andet af flere dybdegående interviews og besøg i dit hjem. Det gøres for at passe på børnene og for at finde det bedste match mellem voksen og barn med udgangspunkt i geografi, fælles interesser og personlig kemi.

Hvad siger andre voksenvenner? 

”Jeg gik ind i det, fordi jeg tænkte, at jeg kunne hjælpe en dreng. Men jeg har jo fået det tifold igen. Det er guld for mig at være sammen med ham. En fantastisk oplevelse. Jeg er simpelthen bare blevet et gladere menneske.” – Henning 37 år.

20142711094659[1]

Støt Børns Voksenvenner økonomisk

Har du svært ved at finde tiden til at være der for et barn med spinkle familieforhold? Så kan du vælge at støtte Børns Voksenvenner økonomisk ved at tegne et støttemedlemsskab. Støttemedlemskabet koster kun 250 kr. om året for private og 750 kr. for virksomheder, og den økonomiske støtte går til aktiviteter for børnene, uddannelse af frivillige og ikke mindst til rekruttering af nye voksenvenner.

Bliv frivillig 

Der er altid brug for flere varme og engagerede hænder i det daglige arbejde i Børns Voksenvenner. Du kan arbejde med det, du brænder for frivilligt hos Børns Voksenvenner inden for administration, bestyrelsesarbejde, marketing, fundraising og kommunikation. Er du sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver? – Så kan Børns Voksenvenner i Slagelse bruge din hjælp i arbejdet med at matche de frivillige voksenvenner og vores børn og unge med små familienetværk.

Gør en forskel for udsatte børn og unge allerede i dag ved at støtte Børns Voksenvenner! 

20142711094827[1]

sølvpartner