Lørdag den 23. september 2023 holder Slagelse Kunstforening fernisering på en udstilling af malerier af kunstnerparret Jane Morten og John Würtz.

Udstillingen åbnes af Troels Brandt formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget og er derefter åben : torsdag-fredag-lørdag klokken 12-16, dog ekstraordinært klokken 18-22 på Kulturnatten fredag den 29. september.

De to kunstnere har det til fælles, at de maler deres billeder i rigtig mange lag. De arbejder med farverne lag på lag, skraber af og lægger på, skraber af igen og lægger på igen, indtil farven og motivet står og ulmer og gløder med en helt særegen intensitet. De benytter også i vidt omfang den samme farveskala, men deres billeder er vidt forskellige.

Jane Morten blev uddannet på Kunstakademiet i København i årene 1980-86, og hun har siden da arbejdet med landskab. Ikke bølgende kornmarker med et skovbryn i baggrunden, men de landskaber der lever i drømme. Billederne kan opleves som allegorier over livet, en vandring gennem tilværelsen med åbne sanser. ”Jeg maler det som bevæger mig til at føle livet mest intenst, med bevidstheden om øjeblikkets flygtighed.” Jane Mortens drømmelandskaber rummer en helt speciel ynde og poesi.

John Würtz går anderledes stringent til værks. Han arbejder med maleriet som maleri. Spænder farverne op mod hinanden, forenkler, strammer formerne og figurerne til de står som pulserende og insisterende livstegn. Fjerne alt det overflødige og finde det øjeblik hvor farven og formen går op i en højere enhed. Hans billeder er også en slags stemningsbilleder, men det er stemninger der handler om åbne øjnene og suge kunsten til sig.

De to kunstnere deler deres tid mellem Slagelse og den kanariske ø La Gomorra. To meget forskellige lokationer, som begge har sat deres aftryk i deres værker. Begge har udstillet et hav af steder i ind- og udland, og nu kommer de til Røde Tårn i Slagelse.

Udstillingen bliver åbnet f kulturudvalgsformand Troels Brandt, og der er gratis adgang for alle.

Pressefoto