Zeitbrücke bliver forlænget fire uger, så også feriehjemvendte børn og voksne samt sensommerens turister får chancen for at opleve Kunsthal Kongegaardens publikumsroste udstilling, der er en særlig eksperimenterende dialog med Isensteinsamlingen i Korsør.

Som følge af en vellykket opsætning og positiv respons fra besøgende har Kongegaarden valgt at forlænge udstillingen Zeitbrücke til søndag den 17. september, blot afbrudt af et særarrangement 25-27. august.

”Jacob Alrø og Viktor-Emil Billund har skabt en original og eksperimenterende udstilling, der udforsker det rumlige portræt i en klassisk såvel som udvidet forstand. Vores gæster har især udtrykt begejstring for den originale kobling af Isensteinsamlingens klassiske buster og de to yngre kunstneres utraditionelle skulpturer, der åbner for helt nye læsninger af Harald Isensteins virke”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kongegaarden.

Publikum kan bevæge sig mellem 27 sokler med ti nye værker af Jacob Alrø og Viktor-Emil Billund samt 17 af Isensteins portrætbuster, der består af markante skikkelser, der har været med til at forme vores verden og som repræsenterer datidens ideer, drømme og nybrud indenfor f.eks. fysik, seksualteori, kunst og politik.

Jacob Alrø og Viktor-Emil Billund opererer i højere grad end Isenstein i et udvidet felt af buste-figuren ved ikke at afbilde bestemte personer, men nærmere undersøge busteformatets mulighed for at portrættere abstrakte begreber som en idé, et behov eller en hændelse.

”Det er en vigtig kunstnerisk undersøgelse i en tid, hvor traditionelle, tredimensionelle afbildninger af især magthavere, kendte og kontroversielle berømtheder er sat til kritisk debat”, siger Henrik Broch-Lips.

Zeitbrücke bidrager også til Kongegaardens arbejde med at reaktivere Isensteinsamlingen, der består af 6000 værker af den jødiske kunstner Harald Isenstein (f. 1898), der, trods en lovende karriere i Berlin, måtte flygte fra nazi-Tyskland i 1933 til Danmark, hvor han boede, arbejdede og drev sin kunstskole til sin død i 1980.

Jacob Alrø og Viktor-Emil Billund er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i hhv. 2017 og 2018. Begge har været repræsenteret på solo- og gruppeudstillinger herhjemme og i udlandet og har tilmed i en årrække arbejdet som særlige konsulenter ved Slots- og Kulturstyrelsens atelier for skulpturrestaurering.

Zeitbrücke er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, LF Foghts Fond og Slagelse Kommune.

Udover Zeitbrücke kan man til søndag 24. september opleve den seværdige udstilling Planternes Privatliv, hvor Camilla Berner og 56 lokale kvinder har taget afsæt i Sprogøs natur og nære forsorgshistorie.

Pressefoto