Artiklen er sponseret

Er den lokale sportshal efterhånden ved at være træt og slidt? Danske børn og unge er nogle af dem, der dyrker mest foreningssport, og det betyder da også, at der virkelig er gang i hallerne rundt omkring. Håndbold, badminton og gymnastik er eksempler på sportsgrene, der er gang i året rundt, mens fodbold ofte også rykker indendørs i vinterhalvåret. Det betyder altså, at halgulvet er i risiko for at blive ganske slidt efter nogle år.

Derfor kan det godt betale sig at se lidt nærmere på gulve til sportshaller. I ældre sportshaller er der typisk tale om lakerede trægulve, men i dag er det oftest polyurethan, der anvendes i stedet. Her er tale om et meget robust gulv, der kan holde til, at der bliver spillet bold på det hver eneste dag, og samtidig er det vedligeholdelsesfrit – så I får altså en hal, der blot skal rengøres.

Aflast kroppen mest muligt

En af fordelene ved polyurethan er desuden, at det er et støddæmpende gulv, der samtidig fungerer som akustikgulv. Det betyder for jer, at kroppen bliver aflastet, når den arbejder på gulvet. Det nytter ikke noget, hvis der er tale om et gulv uden eftergivelighed, da det er enormt hårdt for kroppens led, når man hopper og springer på det, som det oftest er tilfældet i sport. Desuden er det en fordel, at akustikken spiller, da der hurtigt bliver meget støj i en sportshal.

En af fordelene ved polyurethan er desuden, at der er tale om et helt ensfarvet gulv. I kan altså vælge en farve, der fungerer godt i hallen, og så er det nemt at få tegnet striber og linjer på, så I kan facilitere til forskellige sportsgrene. Det er helt op til jer, om der både skal være håndbold- og badmintonbaner, eller om der også skal være plads til volley- og basketball.

En af fordelene ved polyurethan er, at det er et støddæmpende gulv, der samtidig fungerer som akustikgulv. PR-foto

Sider2022