To nye apps til mobilen skal gøre det nemmere og sjovere for handicappede at komme rundt i Slagelse. Lokale borgere har stået for udviklingen, og der er ambitioner om mere.

Det er den socialøkonomiske virksomhed AppVærkstedet, som siden maj har arbejdet på to apps, som kan hjælpe handicappede – og deres pårørende – når de skal rundt i Slagelse. AppVærkstedet er etableret i samarbejder mellem Slagelse Kommune og virksomheden Euman, og medarbejderne har alle selv handicap.

– De to nye apps viser tydeligt, hvad vi sammen kan gøre, når vi ser på borgere med handicap som en resurse i stedet for nogle med behov. De har store usete og uudnyttede talenter, og AppVærkstedet hjælper vores borge-re med at forvandle talent til apps, som mange kan få gavn af, siger Anders Koefoed, udvalgsformand for Handicap- og Psykiatriudvalget.

De nye apps er netop gået i luften på Google Play og i AppStore: Titlerne er Anlægget Slagelse og Tilgængelighed i Slagelse, og fælles for dem er, at de forhåbentlig gør hverdagen nemmere, sikrere og lidt sjovere.

Anlægget indeholder følgende punkter:
• Information om adgangsforholdene for borgere på hjul – kørestol, rollator, barnevogn
• Information om træer og bede i anlægget samt lidt historisk informa-tion
• ”Spil for sjov” GPS-spil for børn og barnlige sjæle. Ikke Pokemon Go – men mere Slagelse Go
Tilgængelighed Slagelse byder på:
1. Sikre ruter – oplysninger om fortove, fortoves belægning og fremkommeligheden i byens kryds
2. Handicapparkeringer – en oversigt over midtbyens handicapparkeringspladser
3. Handicaptoiletter – en oversigt over byens handicaptoiletter
4. Handicapadgang til vigtige bygninger i Slagelse, herunder tætteste handicapparkering og om der er handicaptoilet
5. Feed back til Teknisk afdeling. Tag et billede af gode og mindre gode trafikpunkter i Slagelse – så kan Slagelse Kommune gøre det endnu bedre for alle
– Vi er lige så nysgerrige som alle andre, men nogle gange kan vi have gavn af lidt ekstra hjælp for at komme frem. Derfor er vi stolte af, at vi nu har lavet to apps, som alle handicappede kan hente til deres telefon, og få gavn og glæde af når de skal rundt i vores dejlige by, siger Tobias som har været med til at udvikle de to apps.

De ansatte er typisk på arbejde tre til seks timer om dagen. Værkstedet er placeret i tilknytning til University College Sjælland, så de kan samarbejde med de studerende, som efter endt uddannelse møder borgere med handicap.

Værkstedet er allerede i gang med at finde de næste projekter. Ambitionen er at inddrage flere dele af kommunen – de næste projekter bliver formodentlig tilsvarende apps for Korsør og Skælskør. Der bliver også løbende udviklet på de to apps, så der kommer nye versioner med ny funktionalitet og opdaterede beskrivelser.

Slagelse Kommunes center for Teknik og Miljø har været inddraget i udviklingen af de to apps for at sikre at beskrivelser og kortmateriale stemte overens.

Der er en Facebookgruppe for AppVærkstedet i Slagelse, som du kan finde her:
https://www.facebook.com/App-v%C3%A6rkstedet-Slagelse-291425484593824/?fref=ts

De to apps er tilgængelige på Google Play og App Store.

Ikon for apps for at hjælpe handicappede med tilgængelighed. Slagelse.
Tilgængelighed Slagelse. En app for handicappede.