Gerlev LegeparkGerlev Legepark 
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
Tlf. 58 58 40 65

Besøg Gerlev Legepark på Facebook

Åbningstider
Weekender, helligdage og alle dage i skolernes ferie fra 8. april til 23. oktober 2016 kl. 10-16.
I hverdagene er der kun åbent for forudbestilte grupper.

Nye og gamle lege
Leg har været et grundelement i alle kulturer til alle tider. Gerlev Legepark sætter den fysiske leg i højsædet. Parken, der i 2010 fusionerede med Gerlev Idrætshøjskole, tilbyder oplevelser for institutioner, virksomheder og turister fra ind- og udland. En lang række udendørs områder er skræddersyet til forskellige former for leg.

Spillepladsen er et torv med ca. 50 spil fra hele Europa, som alle er mindst 100 år gamle. Her kan du opleve kendte klassikere som Petanque og Kubb, men også en række idag ukendte historiske lege. Ingen dyr eller mennesker kommer til skade på spillepladsen, men ellers er spillene autentiske!

Vikingepladsen rummer flere kamppladser afskilt af vild beplantning. Her kan du udfordre dine venner, familie eller kolleger til duel i sjove vikingelege, der tager udgangspunkt i færdigheder som styrke, balance og smidighed.

Gerlev LegeparkTovbane, streetbasket og parkour
“Low rope” banen er en forhindrings-/tovbane med forskellige sværhedsgrader – her kan du slippe din indre Tarzan eller linedanserinde løs.

Asfaltbanen danner grobund for moderne lege fra bymiljøet. Du kan medbringe rulleskøjter og skateboards eller låne en bold til streetbasket eller fodbold. Asfaltbanen ligger i forlængelse af den populære Parkour-park – en specialdesignet betonkonstruktion.

Skattejagt med mobilen
Gerlev Legepark har endvidere skabt Danmarks første virtuelle legeplads hvor du gennem din mobil kan komme med på skattejagt, møde kendte boksere eller spille læringsspillet “den lille professor”.

Cafeen

Café-lækkerier og madpakker
I Café Snurretoppen kan du nyde en sandwich, snack eller en forfriskning, når legen er sat på pause. På terrassen kan du nyde synet af folk, der prøver kræfter med balancebanen.

Gerlev Idrætshøjskoles kompetente køkken laver mad af økologiske råvarer, så du kan stille sulten efter en god omgang leg. Cafeen fik i vinteren 2016 en make-over, med bl.a. en masse gamle sort/hvide fotografier af leg.

Alle er velkomne til at spise medbragt mad i Gerlev Legepark.

Slagelse Kommunes baghave
Blandt Gerlev Legeparks større kunder og samarbejdspartnere er Novo Nordisk, Leo Pharma, IKEA, Mærsk, Kulturministeriet og Slagelse Kommune.

Gerlev LegeparkKøber du et familieårskort, kan du og din familie besøge Gerlev Legepark et helt år. De mange events i løbet af året, gør at børnefamilier flokkes til parken fra nær og fjern.

Vil du holde en aktiv og anderledes familiefest eller firmafest, et polterabend eller en børnefødselsdag, skal du booke et legearrangement med en professionel instruktør. Der er forskellige arrangementer for virksomheder, skoler & institutioner og private grupper, og har I særlige ønsker, skræddersyr instruktøren arrangementet til jer.

Instruktørerne fra Gerlev Legepark kommer også gerne ud hos og sætter legen i gang hos jer. Hvert år afvikles med stor succes lege i virksomheder, skoler & institutioner og hos private selskaber.

Gerlev LegeparkSkatkammer for fysisk bevægelse
Gerlev Legepark blev stiftet i 1995 som en selvejende institution under navnet Idrætshistorisk Værksted. Formålet var at forske i før-sportslige idrætsformer og deres samspil med de natur- og kulturgivne forudsætninger samt at formidle viden om fortidens idræt­ter, lege og spil.

Siden 1983 har Gerlev Legepark indsamlet, registreret og systematiseret gamle idrætslege til en database, der i skrivende stund rummer over 1000 forskellige legevarianter, der udgør en kulturel arv og et skatkammer for fysisk bevægelse. Læs mere om parkens historie. 


sølvpartner