Af Helle Blak (SF), Byrådsmedlem i Slagelse byråd

Hvor er det synd for de mænd i Slagelse byråd, som føler deres ære krænket, fordi der endelig er et kvindeligt byrådsmedlem, der tager bladet fra munden og fortæller om hendes egne oplevelser af nedværdigende adfærd i byrådet.

Men hvor er det samtidigt trist, at man ikke kan se ud over egen næsetip og se muligheden for, at vi kan nu kan komme en rædselsfuld kultur til livs.

Der har længe, også i vores byråd, hersket en kultur, hvor mange ikke alene krydser klinger på forskellige politiske standpunkter, men opfører sig og taler nedladende om og til hinanden, og hvor vil det klæde os at bruge denne debat til at gøre op med denne negative kultur.

Chikane kommer i mange former, og det er ganske aldeles uværdigt IKKE at gribe muligheden for at vende skuden og få respekten og ordentlighed tilbage, så man igen kan have tillid til Slagelse byråd.

Hvis der mod forventning stadig sidder byrådsmedlemmer, der vil anlægge sag mod Sofie Janning for at fortælle om hendes egne oplevelser, bliver de eneste vindere i denne debat advokatstanden – for så er de stakkels krænkede mænd vist ikke de eneste, der skal have fat i advokater og anlægge æreskrænkelsessager.