Muligheden for at kombinere sin idræt med sin skolegang er populær i Slagelse. Et rekordstort antal ansøgere og en høj kvalitet i ansøgningerne generelt gør, at Nymarkskolen efter sommerferien byder velkommen til hele to idrætstalentklasser på 7. årgang. Det er første gang siden idrætsklasserne startede i 2015, at der bliver to klasser på én årgang. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelse.

Pressefoto: Nymarkskolen

Når man er ung idrætsudøver og gerne vil dyrke sin idræt på et særligt højt plan uden at gå på kompromis med sin uddannelse, så kan det være svært at finde tid til begge. På Nymarkskolen kan man som elev på idrætstalentsporet både forene sin målrettede sport med ens faglige udvikling. Netop den kombination er så populær blandt de mange dygtige udøvere rundt om i kommunen, at det efter sommerferien bliver nødvendigt med to nye 7. klasser.

Multiklasse og fodboldklasse.
– Vi har fået rekordmange ansøgere til vores kommende 7. klasse. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi kan byde velkommen til hele to nye klasser. Den ene klasse bliver en multiklasse med atleter fra mange forskellige idrætter som f.eks. svømning, volley, cykling, tennis, voltigering, springridning og Teamgym. Mens den anden klasse bliver noget nyt. Nemlig en klasse udelukkende med atleter, både drenge og piger, inden for fodbold. Vi glæder os meget til at byde eleverne velkommen, der kommer rundt om fra skoler i det meste af kommunen, og som bl.a. kan se frem til at blive del af et helt unikt sammenhold, siger René Nielsen, skoleleder på Nymarkskolen.

I idrætstalentklassen har eleverne udover den obligatoriske undervisning også morgentræning to gange om ugen, som varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i enten deres idræt eller en grundlæggende fysisk træning. Den nye idrætstalentklasse med atleter inden for fodbold vil få et tæt samarbejde med trænere fra Slagelse Boldklub & Idrætsforening (SBI), som bl.a. vil stå for noget af morgentræningen.

Understøtte atleternes sportslige udvikling .
– Vi ser frem til at møde og samarbejde med de mange dygtige piger og drenge, der alle dyrker fodbold på et godt niveau, og som er ambitiøse med både sport og skole. Vi vil naturligvis gerne være med til at bakke op om muligheden for, at de unge atleter kan dyrke deres sport i et miljø, hvor der samtidig også er fokus på den faglige læring. Som idrætsforening er vi med til at opfostre mange af de unge dygtige spillere, så vi er glade for, at vi i tæt samarbejde med Nymarkskolen kan understøtte atleternes sportslige udvikling, siger Sportschef Søren Andersen fra SBI.

Ud over idrætstalentklasserne har Nymarkskolen generelt ekstra fokus på idræt og derfor blev skolen i januar certificeret som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College, så der venter i den grad de kommende elever en hverdag, hvor bevægelse og læring er tæt forbundet.

Idrætsfokus både i folkeskolen og på ungdomsuddannelsen.
– Vi er i Kultur-og Fritidsudvalget rigtig glade for at se den store opbakning der er til idrætstalentklasserne fra både skoler, forældre og elever rundt om i hele kommunen og ikke mindst fra foreningslivet. Idrætstalentklasserne er en del af vores generelle talentstrategi, hvor de unge atleter efter folkeskolen kan blive en del af Slagelse Talent og Elite, når de skal videre på deres ungdomsuddannelse. Her har de mulighed for at fortsætte deres ønske og ambition om at dyrke sport og uddannelse på højst muligt niveau, så de kan fortsætte den gode udvikling de har startet i idrætstalentklasserne, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen. (A)

Talentklasser giver særligt sammenhold.
– Både idrætstalentklassen på Nymarkskolen og kunsttalentklassen på Skælskør Skole har fået rigtig mange ansøgere til næste skoleår. Vi er i Børne- og Ungeudvalget rigtig glade for, at vi med talentstrategien på skoleområdet kan tilbyde noget særligt til de elever, som drømmer om at kunne kombinere deres fritidsinteresse uden at skulle gå på kompromis med deres skolegang. Ud over et stærkt fagligt fællesskab, så får eleverne også et ganske særligt sammenhold i klasserne. Når man trives i en klasse og har det godt med sine kammerater, så ser vi også ofte, at det smitter af på resultaterne i flere fag. Vi glæder os til at følge talentklasserne på begge skoler, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Helle Blak (F).