En fuldt udstyret svømmehal, et kulturhistorisk besøgscenter og et markant arkitektonisk vartegn. Det er hovedingredienserne i det forslag, som i dag har vundet Slagelse Kommunes idékonkurrence for den såkaldte Hunsballegrund ved motorvejen syd for Slagelse. Forslaget skal nu finpudses, inden det nødvendige arbejde med at skaffe sponsorer går i gang. Det fortæller Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Forslag til AquaPark i Slagelse_01Hvordan udnytter man bedst muligt den tomme byggegrund ved den sydlige motorvejsafkørsel i Slagelse? Det var spørgsmålet, da Slagelse Kommune i begyndelsen af december udskrev en idékonkurrence for at indsamle gode forslag til udviklingen af området, der ligger ved siden af ruinerne af det 800 år gamle Antvorskov Kloster og Slot.

23 kreative forslag blev indsendt, og dommerkomitéen har i dag udvalgt det bedste og mest gennemarbejdede oplæg, som nu præmieres med 40.000 kr. Bag det 11-siders illustrerede forslag står en række samarbejdspartnere, der kalder sig Foreningen AquaPark, og hvis persongalleri blandt andet tæller lokale erhvervsdrivende.

Kernen i vinderforslaget er en markant glasbygning på ca. 10.000 kvadratmeter, der blandt andet indeholder en topmoderne svømmehal, AquaPark, med legebassin, udspringsbassin og 50 meters olympisk bassin, der også kan bruges ved internationale sportsevents. Desuden skal bygningen rumme træningssale, tagterrasse, café, butik og besøgscenter. Udendørs er der planlagt en såkaldt middelaldersti rundt i området, hvor der skal være mulighed for at afholde ridderturneringer og anlægge smedje, fiskeplads med mere. På den måde kan byens historie formidles til bå-de borgere og turister.

”Vinderforslaget lever fuldt ud op til vores ønske om at få et gennemarbejdet og spektakulært koncept, der virkelig sætter Slagelse på landkortet og bliver et tydeligt pejlemærke i landskabet, som alle vil lægge mærke til. Forslaget rummer så mange originale idéer, at jeg meget håber, det vil lykkes at realisere det”, siger Villum Christensen (I), formand for dommerkomitéen og formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Forslag til AquaPark i Slagelse_02I dommerkomitéen er der også begejstring for den måde, forslaget spiller sammen med Slagelse Kommunes overordnede målsætninger.

”Vinderforslaget tager områdets historiske betydning seriøst, samtidig med at det underbygger kommunens langsigtede indsats for at skabe arbejdspladser og skabe mere sundhed for alle. Det når rundt om de vigtigste aspekter i kommunens overordnede vision”, siger Lis Tribler (A), som er medlem af dommerkomitéen.

Næste skridt er finpudsning og finansiering

Formålet med konkurrencen har udelukkende været at indsamle idéer. Finansieringen af vinderforslaget er derimod et kapitel for sig. Det anslås, at projektet alt i alt vil koste 267 mio. kr.

Forslag til AquaPark i Slagelse_03Foreningen AquaPark kan nu se frem til at modtage præmien på 40.000 kr. Derudover er der afsat op til 100.000 kr., som forslagsstillerne i samarbejde med kommunen kan anvende til at finpudse forslaget yderligere.

”Vi vil gerne have at bygningen bliver energimæssig neutral, og at der bliver tænkt i bæredygtighed. For eksempel vil vi bringe de nyeste teknologier for regnvandshåndtering i spil. Desuden har vi bedt om, at forslagsstillerne udarbejder et specificeret budget samt en finansieringsmodel og en driftsmodel”, siger Villum Christensen.

Vinderforslaget kan, sammen med de 22 øvrige forslag, ses ved en særudstilling i det gamle posthus ved Slagelse Station. Udstillingen har åbent 20. og 21. april i tidsrummet 9-15.30, og i samme tidsrum kan man også se en række andre plancher om arkitektkonkurrencen for campusområdet. På kommunens hjemmeside kan man desuden læse det 11-siders forslag. Adressen er slagelse.dk/gateway

Foreningen AquaPark
Foreningens formål er at fremme etablering og opførelse af AquaPark – et vandsportsanlæg, hvor motion, bevægelse, elitesport, behandling og genoptræning skal eksistere sammen med turisme, leg og eventindustri.

Projektet er lokalt forankret, idet det er skabt med biddrag fra en lang række enkeltpersoner og idrætsforeninger på tværs af hele kommunen.

Bestyrelsen består ligeledes af lokale aktører:

• Formand Peter Tingsgaard, speciallæge og indehaver af Øre-, næse- og halsklinikken Tingsgaard
• Næstformand Arne Juul, direktør i Slagelse Boligselskab
• Kasserer Lisbeth Darling Wegener, partner og advokat i Thurø Wegener Advokater
• Sekretær Michael Thomsen, partner og landinspektør i Skel.dk
• Medlem Christian Abildgaard, afdelingsleder i Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, Slagelse Kommune

Vinderforslaget er lavet i samarbejde med:
• DGI Faciliteter og Lokaludvikling
• Kullegaard Arkitekter
• Carve Consulting

Foreningens advisory board består af:

• Pia Holmen Christensen, direktør i Dansk Svømmeunion
• Jørgen A. Horwitz, forhenværende direktør i Finansrådet
• Thomas Kullegaard, direktør i Kullegaard Arkitekter
• Per Nedergaard Rasmussen, afdelingsdirektør i DGI Faciliteter og Lokaludvikling

Projektet er tænkt som en del af flere sammenhængende idrætsaktiviteter på tværs af kommunen med fokus på vandbaserede aktiviteter som en drivkraft i kommunens fremtidige udvikling.

Dommerkomitéen består af:
• Villum Christensen (I, formand), formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget
• Ali Yavuz (A), medlem af Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget
• Jens Jørgensen (V), næstformand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
• Lis Tribler (A), medlem af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget
• Per Birkegaard Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter

Rådgivere for dommerkomitéen:
• Torben Dehn, specialkonsulent i Kulturstyrelsen
• Lone Irene Wenzell, borger- og udviklingsdirektør i Slagelse Kommune
• Darrin Bayliss, projektleder i Center for Vækst og Plan, Slagelse Kommune