Den internationalt anerkendte arkitekt Julien De Smedt skal komme med et bud på, hvordan et nyt vandsportscenter i Halskov Færgehavn i Korsør skal se ud. Slagelse Kommune har tegnet kontrakt med ham og hans virksomhed JDS Architects, som har stået bag blandt andet havnebadet i København og det præmierede byggeri Isbjergene på Århus Havn. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

færgehavn– Julien De Smedt er vores førstevalg til opgaven. Han er kendt for at tage udgangspunkt i stedets historie, og vi tror, at kombinationen af den gamle færgehavn og hans evne til at bruge et steds historie, kan løfte det nye vandsportscenter til en arkitektonisk perle, siger borgmester Stén Knuth(V).

Julien De Smedt får til opgave at skitsere, hvordan færgelejet, hvor storebæltsfærgerne sejlede fra indtil broen åbnede, kan gøres til et attraktivt hjemsted for vandsportsaktiviteter.

– Vi vil omdanne Halskov Færgehavn til et centrum vandsportsaktiviteter af alle slags. I dag ligger området hen, men det kan blive til et fantastisk centrum for alt fra svømning til sejlsport og dykning, og det er den forvandling, som vi håber, at Julien De Smedt kan komme med et visionært bud på, siger formand for udvalget ”Korsør – Byen møder vandet” Hans Jørn-Andersen.

Læs mere på Dit Korsør