På den årlige idrætsdag lige før skolernes efterårsferie tog Dit-Slagelse på besøg ved nogle af posterne, som Nymarkskolen havde gjort klar til modtagelse af aktive elever.

Først og fremmest skal eleverne mærke glæden ved sport. Vejret var virkelig godt, idet der var svag vind og tørt. De første hold løb 1,3 km i området ved Autismecenter Sjælland. Dette samarbejde er nyt, fortalte afdelingsleder Annette Petersen. “Vi har fået lov at bruge de samme stier som autisterne, der også holder idrætsdag. De har skifteplads til stafetten samme sted, og der er malet lilla linie, hvorfra ruten begynder ad en naturskøn sti.”

Her bliver heppet meget, og der hersker en god stemning. Nogle lærere kører rundt og koordinerer, bringer æbler til eleverne og tager imod dem, der har brug for hjælp.

Andre elever er ved Slagelse Inline Club. Der er også en årgang på Søndermarksskolen, hvor man har dans som den vigtigste aktivitet for en større gruppe.  En aftale med SKS – TRI fører mig til området ved X-class, hvor Skælskør – Korsør – Slagelse Triatlonklubs formand, Berit har en vigtig plads. Hun skriver ind, når eleverne stiller cyklen og løber af sted på sidste del af deres triatlon.

Det lyder af en hel del, når Berit fortæller, at de løber 3 km, cykler 8 km og derefter løber 3 km igen. På græsområdet kan cyklerne stå, og de har alle sammen hjelme på. Her er forfriskninger, hvis de trænger.

Ruten går over Fodsporet, og her får redaktøren lige et blik over den fine sti, før der kommer en flok cykler.

Øjensynligt er nogle af eleverne på htx også til idrætsdag, i hvert fald spiller de volley og kæmper i dragter, der får dem til at ligne brydere.

Du kan se nogle af udøverne her:

Nymarkskolens elever var ved Autismecenter Sjælland til idrætsdag 2017. Foto: Jette
Stafet på Skolernes Motionsdag, Nymarkskolen. Foto: Jette
SKS-TRI klubformanden Berit hjalp Nymarkskolens elever i området ved X-Class. De lavede duatlon. Foto: Jette
Berit noterer tider, mens eleverne skifter cykel til løb. Skolernes Motionsdag 2017. Foto: Jette
Fodsporet blev brugt af bl.a. Nymarkskolens elever til Skolernes Motionsdag 2017. Foto: Jette

 

Del på sociale medier