Harboes besøgscenter løber i år med Slagelse Kommunes bygningspris. Samtidig får renoveringen af Gammeltorv 3 i Skælskør og Autismecenter Vestsjællands nye boliger i Slagelse rosende omtale.

Det er en enig bedømmelseskomite, som har besluttet, at årets bygningspris skal gives til Harboes besøgscenter i Skælskør. Det afslørede John Dyrby Paulsen i fredags på Kulturnatten, hvor han uddelte den fornemme pris til årets vinder.

I alt 8 byggerier og renovering er nomineret til prisen, og udover det præmierede byggeri har dommerkomiteen besluttet også at give rosende omtale til renoveringen af Gammeltorv 3 i Skælskør og Autismecenter Vestsjællands nye boliger på Rosenkildevej 101 i Slagelse.

Udover den hædrende får vinderen af årets bygningspræmiering en bronze-plade, som kan sættes på bygningen, og et diplom til både bygherre og arkitekt sammen med en check på 10.000 kr., som er sponseret af landinspektørvirksomheden Skel.

Præmiering af Harboe besøgscenter i Skælskør 

Spegerborgvej 34. Foto: Evan Hemmingsen.

Bygherre: Harboes Bryggeri A/S, Spegerborgvej 34, 4230 Skælskør

Arkitekt: PLH Arkitekter a/s, Vermundsgade 38K, 2100 København

En enig bedømmelseskomité har valgt at præmiere Harboe besøgscenter, Spegerborgvej 34 i Skælskør.

Prisen gives for på fornem vis at fortolke og styrke karakteren af Harboe Bryggeriets eksisterende bygningsanlæg og for at tilbyde smukke og inspirerende møderum og mødesteder på kanten mellem byen og vandet.

Set fra vandsiden skaber bryggeriets administrations- og repræsentationslokaler en samlende ramme omkring det bagvedliggende store produktionsanlæg. Det nye besøgscenter kobler sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og rummer reception, kontorer, auditorium, udstil-ling og mødecenter under ét stort tag. Facaden mod vandet forener og fuldender industrianlæggets enkeltstående volumener og ”ad hoc struktur” og tilfører samtidigt stedet en ny dynamik med sit eget spændstige udtryk – særligt med tagets bevægelse i stadigt større og højere anslag mod himlen og vandet. Et værdigt besøgssted ved vandet ikke alene for Harboes, men for hele byen.

Rosende omtale af Gammeltorv 3 i Skælskør 

Gammeltorv 3, Skælskør. Foto: Slagelse Kommune.

Bygherre: 2LM a/s, Holmene 1, 4230 Skælskør

Arkitekt: (Bygherre har selv stået for projekt og koordinering af byggeriet)

Der gives rosende omtale til renoveringen af Gammeltorv 3 i Skælskør, hvor der med vægt på traditionelt håndværk er sket en minutiøs istandsættelse af bygningen fra A-Z (prikken over i’et vil være en udskiftning af yderdørene mod Gammeltorv, som er lige så tro mod det historiske udgangspunkt).

Rosende omtale af Autismecenter Vestsjællands nye boliger i Slagelse 

Rosenkildevej 101. Foto: Mangor & Nagel a/s.

Bygherre: Slagelse Kommune, Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse

Arkitekt: Mangor & Nagel a/s, A.C. Hansensvej 7, 3600 Frederikssund

Rosende omtale gives også til Autismecenter Vestsjællands nye boliger på Rosenkildevej 101 i Slagelse. Her skabes der fine bo-kvaliteter og gode fleksible opholdsrum både ude og inde, så der opstår – i ordets bedste betydning – en ”landsby i byen”, med alt som det medfører af tryghed, overskuelighed og nærvær.