Et hold eksperter mødtes om de første trin på vejen mod byggeriet af nye rekonstruktioner på vikingeborgen Trelleborg, fortæller Trelleborg i en pressemeddelelse.

Trelleborg går ind i en meget spændende periode. Et nyt internationalt Oplevelses- og Videnscenter skal huses på vikingeborgen, hvor besøgende kan komme helt tæt på vikingetiden og vikingekrigerens liv gennem en nytænkende kombination af kropsbårne oplevelser, digitale virkemidler og faglig formidling.

Foto: Trelleborg.

Som et led i projektet skal en del af vikingeborgen rekonstrueres. Derfor var en ekspertgruppe af landets dygtigste arkæologer, arkitekter, ingeniører, didaktikere og håndværkere med erfaring i rekonstruktioner inviteret til en workshop på Trelleborg. Her talte de om de første trin i planen om rekonstruktionerne på vikingeborgen Trelleborg.

Dagens program var opdelt i to workshops: en med fokus på borgen og en med fokus på langhuset. Med afsæt i tidligere udgravninger på Trelleborg, samt informationer fra udgravninger af de øvrige ringborge og fæstningsanlæg i Danmark, blev tagbærende stolper, tagbeklædning, byggematerialer, holdbarhed og vedligehold af bygningerne diskuteret intensivt. De indbudte fagfolk havde alle erfaringer og kompetencer, der var væsentlige for det fremtidige byggeri.

Sidst på dagen nåede ekspertgruppen frem til mange væsentlige og interessante detaljer, for gennemførslen af det helt unikke byggeri både med hensyn til rekonstruktionen af langhuset og opbygningen af palisaden samt selve voldanlægget.

I den kommende tid skal Slagelse Kommune sammen med Trelleborg udfærdige tegninger, der kan danne grundlaget for arbejdet med rekonstruktionerne fremover. Tegningerne og de nye oplysninger vil være værdifulde og danne grundlag for byggeanvisninger til det kommende projekt. Det forventes, at første etape af byggeriet kan stå færdigt i 2022.

Rekonstruktionerne er en del af projektet Ny Trelleborg, hvor gæster fra nær og fjern i fremtiden kan komme helt tæt på historien gennem nye og enestående formidlingsformer. Med en ny udstilling, digitale tiltag på borgområdet og levende formidling i en imponerende rekonstruktionen af en del af selve ringborgen – Den Genskabte Borg – skal Trelleborg være en totaloplevelse, for alle i alle aldre.