Myresæsonen er over os, og særligt ældre huse er udsatte for myreangreb. Slagelse er blandt de kommuner i landet med flest ældre huse – men ifølge fagmand kan man simpelt komme skadedyrene til livs.

Når forårssolen titter frem og luner jorden, vågner myrerne op til dåd og invaderer køkken, kælder og badeværelse.

Ifølge fagmand er særligt ældre huse udsatte for myreinvasionerne, og det er dårligt nyt for de over 2000 boligejere i Slagelse Kommune, der ifølge Danmarks Statistik bor i et mere end 100 år gammelt hus.

– Myrer kan bygge bo over flere år, så der kan sagtens ligge myreboer gemt under boligen. De kan være svære at opdage, når man overtager huset, og derfor kan myreboerne vokse sig større og større. Myrer kan også komme ind ad meget små sprækker og revner i fundamentet, hvilket der jo ofte er i gamle huse, så derfor er disse ejere særligt udsatte, fortæller myreekspert Paul Ashton fra TANACO, der forhandler produkter til skadedyrsbekæmpelse.

Gode råd til myrefri bolig
Ifølge Paul Ashton er der dog en række ting, som frustrerede boligejere kan gøre for at komme myrerne til livs. Han giver tre gode råd:

1. Beskyt huset udefra
Udvand med gift på kanten mellem fliserne og soklen omkring huset. Et ældre hus kan have en del sprækker i soklen, så vær grundig. Selvom myrerne allerede er kommet inden for, er det vigtigt at fortsætte med at udvande langs huset, så der ikke kommer flere til.

2. Fjern ikke døde myrer
De fleste kender myrelokkedåserne, og det er stadigvæk et effektivt middel. De fleste støvsuger dog myrerne op, når de ligger døde omkring myredåsen, og det er en fejl. Hvis man lader dem ligge, tiltrækker det nemlig flere myrer, der vil spise den døde myre, og på vejen tilbage til boet lægger de så en duftstribe, som lokker de andre myrer til.

3. Pas på madrester
Når der er myrer i huset, skal du være ekstra omhyggelig med oprydningen og rengøringen. Brødkrummer på køkkenbordet eller et glas med colarester ved køkkenvasken er nemlig guf for myrerne. Sørg også for at have tætsluttende låg på skraldespanden.

Læs mere om forebyggelse og bekæmpelse her.

år myrerne vågner, kan de ikke finde føde, fordi jorden er kold, så hvis du vil forhindre, at de går ind i huset for at hente føde, skal du sprøjte-behandle tidligt. Foto: PR.
Del på sociale medier