Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Påskehygge

29. marts 2018 11:00 - 14:00

Klip påskepynt og tril æg på Slagelse Museum, torsdag d. 29. marts kl. 11-14

Ta’ familien med til påskeklip inden påskefrokosterne for alvor går i gang. Brug et par timer i hinandens selskab og få flot pynt med hjem til påskebordet.

Påske er flotte farvede æg, gækkebreve, gule stearinlys, pynt i gult og grønt og fridage med familien. Påske er også en jødisk og kristen højtid, som fejres efter faste ritualer overalt i verden.
Det hørte uløseligt sammen med påske at fråse i hønseæg, dengang Danmark var katolsk. Æg var nemlig forbudt spise i fastetiden fra fastelavn til påske. Æggene blev derfor gemt for at blive uddelt påskesøndag som løn til ansatte og almisser til præsten. Æg var også tegn på frugtbarhed og det var godt, hvis præsten gav æggene sin velsignelse for derigennem at gyde den nysåede jord. Efter reformationen i 1536 fortsætter skikken med æg til påske, men mon ikke nutidens børn foretrækker æg af chokolade frem for hønseæg kogt i løgskaller.

Slagelse Museum har indrettet et påskeklippeværksted med borde fyldt med papir til gækkebreve og med karton i kulørte forårsfarver, skabeloner til kyllinger og harer og kogte æg, der kan males på. Klip et gækkebrev og skriv et rim, eller tag et med hjemmefra og giv til det til museet. Kan vi ikke gætte navnet, giver vi en lille påskepræmie.
Tag æggene med hjem til en traditionel leg – at trille æg. Hårdkogte æg, der er malede i farveglade mønstre, trilles eller kastes ned ad en bakke. Der kan konkurreres på æggenes holdbarhed, hvor langt de triller, eller om man kan ramme hinandens æg.

Aktiviteten er gratis, når entréen er betalt.

Detaljer

Dato:
29. marts 2018
Tidspunkt:
11:00 - 14:00

Sted

Slagelse Museum
Bredegade 11A
Slagelse, 4200
+ Google Map
Telefon:
58 52 83 27
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-8.aspx