Begivenheder

Andre nyheder

Mad ud af godset

Mad ud af godset

Chilimarineret lupin med grønne asparges, friske krydderurter samt nye kartofler og kryddersmør. Dette er en af mulighederne for take away fra Kragerup Gods denne uge.

25. maj 2020
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Pulje til aflastning af pårørende til mennesker med demens

Den aktuelle situation med COVID-19 indebærer ekstra udfordringer for svækkede ældre, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19. Men de manglende muligheder for aflastende tilbud har også påvirket de pårørende, hvor mange har måtte løfte flere opgaver og oplevet et ekstra psykisk pres med bekymringer og manglende støtte.

Foreninger og organisationer kan med puljen søge midler til aktiviteter og forskellige teknologier og digitale løsninger, som kan aflaste de pårørende.

25. maj 2020
Grundlovsmødet 5. juni er aflyst!

Grundlovsmødet 5. juni er aflyst!

På grund af coronakrisen, må Liselund Møde- & Kursussted desværre aflyse det planlagt grundlovsmøde. De håber, at der senere bliver mulighed for at høre Bjarne Hastrup, Ældresagen og lytte til koncert med koret Ars Nova.

25. maj 2020
Foto: AffaldPlus

Fra mandag den 25. maj er det slut med booking på samtlige genbrugspladser

Affald Plus er nu klar igen til helt normal drift på deres pladser – dog beder de jer stadig om at holde afstand og tage hensyn til hinanden. Find din genbrugsplads her.

25. maj 2020
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Sygedagpengeteam lukket for telefoner 3 dage i juni

Sygedagpengeteamet i Rådgivning og Udbetaling skal have implementeret et nyt ydelsessystem til udbetaling af sygedagpenge. Teamet har derfor lukket for telefoniske henvendelser på dagene 3., 4. og 10 juni.

25. maj 2020
Foto: Min Bolighandel

Gang i bolighandel

Min Bolighandel Slagelse/Sorø er glad for, at der er kommet gang i boligsalget igen efter Corona og det er der god grund til. Der er godt gang i salget

25. maj 2020
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Forny dine outfits med en lækker ny taske

Tasken tilhører en kategori af accessories, som de færreste kan undvære, og som samtidig giver mulighed for at markere god stil. Til hverdag og fest, job og fritid sætter valget[Read More…]

24. maj 2020
Portræt af Heino Knudsesn, Region Sjælland / Fotograf Lene K

Region Sjælland vil huse ny styrelse

En ny styrelse placeret i Region Sjælland vil bidrage til et varigt løft af arbejdsmarkedet og dermed også hjælpe til at fastholde regionen som et godt sted at bo, leve og arbejde. – Vi kan finde en god placering til den nye styrelse, så den hurtigst muligt kan flytte ind og starte sit arbejde. Region Sjælland ligger centralt og godt placeret i forhold til København, og så er Region Sjælland den region, der har færrest statslige arbejdspladser i forhold til antal indbyggere. Derfor mener jeg også, det vil være oplagt at flytte de statslige arbejdspladser til vores region, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

24. maj 2020
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Smedegade, Løvegade og Skolegade skal have ny asfalt

Arbejdet kommer til at foregår i aften- og nattetimerne i næste uge. Det kan ikke undgå at larme, og det kan ikke undgå at forstyrre trafikken på Løvegade, Smedegade og Skolegade. Det oplyser Slagelse Kommune på deres Facebook.

24. maj 2020
Comwell åbner igen

Comwell åbner igen hoteller

Efter to måneders nedlukning, vil den gradvise og kontrollerede åbning ske over et par uger startende fra den 8. juni 2020 hvor hotellerne i Holte, Middelfart, Vejle, Rebild Bakker og på Vestsjælland igen åbner for både mødedeltagere og feriegæster

24. maj 2020
Klar til sommer i Slagelse

Klar til sommer i Slagelse

Der er masser af nyheder til al slags sommervejr: Gummistøvler, sandaler, klipklappere, sommerkjoler og termotøj, hatte og solbriller. Bille og Bølle har også sengetøj og stofbleer. Se mulighederne i denne fotoserie af byportalens fotograf, Anne Beth Witte.

23. maj 2020
PR-Foto: Diabetesforeningens Forårslotteri

Nyhed: Tjen penge på skrabelodssalg online – mens du støtter børn med diabetes

Som noget helt nyt kan man nu også sælge skrabelodder online hos Diabetesforeningen. På den måde har klubber, skoler og foreninger nu et alternativ til gadesalget, når de skal tjene penge til deres egne formål og samtidig støtte børn med diabetes. Det sker ved at melde sig til på www.diabetes.dk/lotteri.

23. maj 2020
Byens mange små og sjove detaljer

Byens mange små og sjove detaljer

Når du går rundt i Slagelse midtby, kigger du dig så omkring og ser de små, skæve og sjove detaljer eller skynder du dig bare afsted? Dit Slagelse gik en lille tur en lidt kold lørdag formiddag og fik taget en masse stemningsbillder. Se bare med her og se alle billederne.

23. maj 2020
Børnegruppeleder Tina Mastrup giver råd til børn i familier med psykisk sygdom i en række nye film fra Psykiatrifonden. Foto: Psykiatrifonden

Det er ALDRIG børnenes skyld – nye film til børn i familier med psykisk sygdom

Psykiatrifonden har produceret fire film til børn, der vokser op i familier, hvor en af forældrene har en psykisk sygdom, med gode råd til at håndtere hverdagen derhjemme. Noget af det vigtgiste at fortælle børnene er, at det aldrig er deres skyld. 

22. maj 2020
Her skal cyklister og bilister passe særligt på

Her skal cyklister og bilister passe særligt på

De seneste måneder har der været begrænset med trafik på vejene. Men i takt med at flere og flere igen skal på arbejde, i skole og ud at handle, vil antallet af bilister og cyklister på vejene igen stige. Desværre vil antallet af trafikulykker sandsynligvis også stige. Nu opfordrer Rådet for Sikker Trafik og kommunerne både bilister og cyklister til at holde ekstra godt øje med hinanden, der hvor deres veje krydses. Det sker med kampagnen “Brug 2 sek. mere”, som man vil kunne møde i de 60 kommuner, der er med i kampagnen.

22. maj 2020
Foto: Lars Hoppe Hansen / Korsør Golf Klub

HOLE IN ONE i Korsør Golf Klub

Årets anden HOLE IN ONE søndag den 3. maj i Korsør Golf Klub og signeret 62-årige Lars Hoppe Hansen fra Vemmelev og medlem af Korsør Golf Klub siden 4. maj 1997. Lars kunne efter runden notere sig for sin første HOLE IN ONE i golf karrieren, da han på 3. hul – 138 meter fra tee 55 – på Old Course, sendte bolden i hul med det ultimative ene slag.

22. maj 2020
Containerskib, foto: KU, Getty Images

Ambitiøse klimaplaner i EU kan øge udledningen af drivhusgasser i resten af verden

EU har en ambition om at være klimaneutral i 2050. Det håber man på at opnå bl.a. gennem grøn omstilling i energisektoren og den CO2-intensive industri samt ændrede mad- og rejsevaner hos befolkningen. Men hvis EU gennemfører sin mest ambitiøse grønne plan, mens resten af verden blot fortsætter som nu, vil landene uden for EU ende med at udlede mere drivhusgas

22. maj 2020
PR-Foto: If Skadeforsikring

Ny undersøgelse: Stort potentiale for hjemmearbejde i Slagelse

Ømme skuldre og ondt i lænden. Det er, hvad en stor del af Slagelses næsten 30.000 lønmodtagere har kunnet opleve, når de måtte savne deres hæve-sænke-borde og ergonomiske kontorstole, mens de har været sendt på hjemmearbejde. Men en undersøgelse fra If Skadeforsikring viser nu, at 79 procent af adspurgte danskere i regionen synes det er gået rimeligt til rigtig godt med hjemmearbejdet, og 53 procent er interesseret i at arbejde mere hjemmefra i fremtiden.

21. maj 2020
Stenuld renser regnvandet, foto: Lapinus

Klimatilpasning: Regnvand skal renses og holdes i lokalområdet – ikke ledes væk

Traditionelle aktive renseløsninger til regnvand er dyre, pladskrævende og fjerner vandet fra lokalområdet. Lapinus, en del af ROCKWOOL Group, satser på en stenuldsbaseret løsning, som ikke kun kontrollerer vandmængderne, men også er i stand til passivt at filtrere affaldsstoffer fra, før de ender i grundvandet.

21. maj 2020
Erhvervsuddannelser genåbner, foto: EUC Sjælland

Aktiviteten er tilbage i værkstederne: EUC Sjælland genåbner.

Der er som bekendt visse begrænsninger, når praktisk læring i håndværkfagene skal undervises i cyberspace. Under nedlukningen mødtes undervisere og elever udelukkende digitalt. Så der er ingen tvivl om, at netop det fysiske møde er uvurderligt for erhvervsskolerne

21. maj 2020